miercuri, 19 ianuarie 2011

Brazda lui Novac la Ploiesti ( 2 )

Incep aceasta noua pagina cu un citat din " Dacia preistorica " a lui Nicolae Densusianu :" Aceasta lucrare de pamant numita Brazda lui Novac, NU ARE DELOC CARACTERUL UNUI VAL ROMAN ...EA NU ARE NICI O IMPORTANTA DEFENSIVA ". Tot de aici preiau si un citat din " Descriptio Moldaviae " a lui Dimitrie Cantemir : " Acest SANT ...se incepe in Tara Ungureasca la Petrovaradin in forma de doua valuri, apoi descinde si trece in Tara Romaneasca PE LA PORTILE DE FIER si de aici se prelungeste sub forma unui singur val, peste toata Tara Romaneasca...apoi parcurge intreaga TARTARIA si se opreste la raul Tanais (Don)...acest sant era pe la anul 1716 ADANC DE 16 COTI...putem presupune ca spatiul acestui sant, cand s-a construit, va fi fost INCA O DATA DE LAT SI DE ADANC ". Cateva randuri mai departe Densusianu adauga: " Despre santul sau brazda lui Osiris ne fac amintire chiar su vechile papire depuse in sanul mumiilor egiptene ", pentru ca imediat sa traga o concluzie ce te pune pe ganduri: " aceasta constructiune a existat pe teritoriul Daciei inca CU MULT INAINTE de ce dominatiunea romana s-ar fi intins in aceste parti ".
Mai departe aflam ca " In timpurile lui Herodot exista in peninsula Crimeii un sant vechi, lung si lat, care se intindea de la muntii Taurici pana lacul Meotic...in Sibilia cea veche sau critheica, scrisa de un evreu din Egipt pe la 160 i.e.n. noi aflam urmatoarele versuri:...adancul raului Tanais (Don) va parasi lacul meotic si in albia sa cea adanca se va vedea urma brazdei fructifere " Tacit, marele maestru al istoriei romane descriind moravurile semintiilor germane, ne relateaza ca "O parte din suevi (germanii care traiau intre Elba si Vistula, mai sacrifica si astazi zeitei ISIS...statuia acestei zeite era figurata in forma unei CORABIOARE "
Mai trebuie sa amintesc vechiul nume al Dunarii, ISTRU si de dealul
de la Naieni (aici a fost gasit celebrul Calaret tracic) la Pietroasele (goticul tezaur Closca cu puii de aur) care se numeste si astazi ISTRITA, si coincide cu Brazda lui Novac? De CANAL D'IS de langa Brest de brazda gigantica trasa pe sesurile cele fertile ale Padului, de numele dat de unguri brazdei pe teritoriul maghiar Cszosz- ARKA ? De ISalnita de langa Brazda lui Novac aproape de Craiova sau Vadul lui ISac de langa Brazda din Basarabia ? De multele localitati BARCAnesti de pe teritoriul tarii Romanesti ?
Toate acestea, dar si multe alte argumente tehnice (brazda sau SANTUL, ar fi inceput a fi construita in sudul Galiei si ar fi mers pana in nordul Marii Negre, deci ca orice lucrare hidrotehnica, din aval spre amonte )
ma indreptatesc sa afirm ca este vorba despre una dintre cele mai ample constructii ale antichitatii,
UN CANAL NAVIGABIL CE LEGA ESTUL EUROPEI CU VESTUL EI, facand posibila legatura tuturor cursurilor de apa de la Don, Nipru, Nistru, Prut, Bistrita, Buzau, Teleajen, Prahova, Ialomita, Dambovita, Arges, Olt, Jiu, Dunare,in fapt PRIMUL DRUM AL SARII !
In zona Ploiestilor ar fi existat chiar posibilitatea ca apa Teleajenului sa poata sa curga in albia Prahovei si invers (lucru confirmat de geologi), atunci cand apele scadeau nemai permitand navigatia, acum intelegand si explicatia din limba sanscrita (straromana) a numelui
PL-O-ESCI: centrul asezarii dintre ape...

2 comentarii:

  1. ”Dacia Preistorica” este frumoasa lucrare de fictiune. In general, istoricii nu o accepta ca pe un material stiintific.

    Poate ca cea mai mare greseala in studiul istoriei este sa stabilesti inainte concluzia si apoi sa cauti dovezi sa o demonstrezi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru vizita si observatii !
    Va invit la primavara intr-o mica excursie in imprejurimile orasului, sa descoperiti si alt Ploiesti...cu stima, un locuitor al Republicii Ploiesti.

    RăspundețiȘtergere