marți, 31 ianuarie 2012

LUMEA LUI CARAGIALE

Pe blogul "Bucurestii vechisi noi" am aflat o...nu, nu o scrisoare pierduta...ci o fotografie regasita dupa multi ani:


Pe cine au recunoscut specialistii: in prim plan, I.L.Caragiale "duelandu-se" cu actorul Stefan Iulian ce jucase rolul lui Ipingescu in piesa "O noapte furtunoasa", pe scena "Teatrului National" din Bucuresti. Intre ei, chiar sub "sabii", este Iancu Brezeanu, actor la acelasi teatru si care interpretase rolul "cetateanului turmentat" din "O scrisoare pierduta".Tot aici apare si Aristizza Romanescu ce jucase in travesti, rolul lui Spiridon in aceeasi "noapte furtunoasa".
In spate, in dreapta, cu palarie cu boruri mari si mustata impresionanta, e insusi MIhai Eminescu avandu-i alaturi pe Veronica Micle cu palaria vieneza cu panglica si Alexandru Vlahuta.
Desi autorul (Dan Toma Dulciu) apreciaza ca poza "la minut" a fost realizata in fata Hanului Manuc, pe "cheiul garlei", istoricul de arta brailean Cristina Cojocaru sustine ca de fapt e vorba de piata "Sf. Arhangheli" din Braila (actuala piata Traian), iar cladirea din fundal e teatrul lui Dumitru Ionescu (actualul teatru "Maria Filotti").

2 comentarii:

  1. minunata poveste...
    fotografia in sine este mai mult decat o comoara...

    RăspundețiȘtergere
  2. am vazut saptamana asta un corcodus rosu inflorit...fiecare floare spunea o poveste minunata...am facut o fotografie, cine stie, candva poate va fi o comoara...multumesc Pandhora !

    RăspundețiȘtergere