sâmbătă, 15 decembrie 2012

PARAUL DAMBU IN PLOIESTI


  Dambu este hidronimul paraului ce strabate orasul Ploiesti de la Nord la Sud, in partea de est, dinspre Paulesti spre Corlatesti.  El are la origine un izvor din cartierul cu acelasi nume din Baicoi. Pana la intrarea in oras, alimenteaza un lac de langa padurea Paulesti si cateva helestee private din acea zona. Dupa subtraversarea drumului national Ploiesti-Valenii de Munte, ajunge in zona depoului de tramvaie Ploiesti.






Din dreptul podului de la intersectia strazilor Valeni si Poienitei, isi urmeaza cursul asa cum l-a desenat inginerul francez Charles Chaigneau in "Proiectul de rectificare si adancire a Dambului" depus la Primaria Ploiesti la data de 16.Decembrie 1895, adica exact acum 117 ani !




Printre piesele mentionate in borderoul prezentat chiar pe coperta proiectului se gaseste si "Profilul in lung" desenat pe calc panzat si care poarta semnatura olografa a autorului, la fel ca si coperta proiectului.




5 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce fain...daca imi puneai o poza exact de la gura izvorului....sa vad si eu de unde porneste apa din spatele strazii mele.dar...poate ar trebui sa fac o vizita eu insami,nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ioan,de ce postezi asa rar?eu am crezut ca ai abandonat blogul...

    RăspundețiȘtergere
  4. un Craciun cu pace si iubire maxima sa ai...cu blandetea intelepciunii si trairilor...imbratisari maxime..

    RăspundețiȘtergere